Mergi la conţinutul principal
Functiile unui sommelier

Functiile unui sommelier

Sommelierul, angajat in domeniul restaurantelor insarcinat cu servirea vinului si a altor bauturi, este inainte de orice un om care seveste. Aceasta succinta definitie, recunoscuta de toti, se dilueaza adesea in diversele aplicatii ale meseriei. Elementul cel mai important pentru client nu este cunoasterea vinurilor nobile (cunostintele de specialist in vignoblesse), nici experienta de degustator, nici administrarea pivnitei, nici comportamentul regulamentar, nici distinctiile si concursurile castigate, ci pur si simplu ceea ce se uita adesea de catre cei mai multi: SATISFACTIA CLIENTULUI.

Acest barbat sau aceasta femeie se afla la dispozitia clientelei restaurantului. Misiunea sa, in perfect acord cu incadrarea, consta in alegerea vinurilor potrivite cu mancarurile comandate de client, servirea in conditii optime de calitate, la temperatura de consum si cu respectarea regulilor de servire. Pentru a stapani aceasta competenta globala, sommelierul trebuie sa deprinda un anumit numar de reguli de savoir-faire (cum sa faca) si de savoir-etre (cum sa se poarte). Aceste cunostinte stau la baza culturii unui sommelier si il vor transforma intr-un om al serviciilor eficiente si apreciate de clienti. In acest fel el fidelizeaza clientela unui restaurant. Cunostintele enciclopedice si tehnica de servire vor fi in beneficiul clientului, nu pentru gloria si vanitatea omului si respectiv a vinului.

About

We are professional and reliable provider since we offer customers the most powerful and beautiful themes. Besides, we always catch the latest technology and adapt to follow world’s new trends to deliver the best themes to the market.

Featured Posts

Contact info

Dedicat celor care doresc să-și însușească cultura vinurilor, alături de cunoștințe esențiale despre tipurile de vin și asocierea acestora cu preparatele culinare, cursul de somelier stă la baza pregătirii pentru a profesa în industria HoReCa si in vanzari.