Sommelier school

Sommelier school

Winetaste School Sergiu Nedelea, organizeaza Cursul de Somelier acreditat A.N.C- Autoritatea Nationala de Certificari.
 
Dedicat celor care doresc să-și însușească cultura vinurilor, alături de cunoștințe esențiale despre tipurile de vin și asocierea acestora cu preparatele culinare, cursul de somelier stă la baza pregătirii pentru a profesa în industria HoReCa si in vanzari.

Lectorul principal al cursurilor este:

Sergiu Nedelea“Poți deveni un somelier desăvârșit numai prin pasiune și educație continuă. A fi somelier înseamnă a stăpâni ritualul de servire, a cunoaște povestea din spatele fiecărui vin, a-ți dezvolta acuitatea olfactivă în raport cu chimia gusturilor. Someleria este o meserie completă, care are nevoie de dedicație și perseverență, pentru dezvoltarea constantă a aptitudinilor senzoriale, educaționale, tehnice. Prin intermediul cursului de somelieri organizat de Winetaste School, îmi doresc să imprim înțelegerea acestor valori și să modelez viitori specialiști în arta vinului.”  – a declarat Sergiu Nedelea.

 
În vederea obținerii competențelor stabilite, cursul implică parcurgerea tuturor etapelor de predare teoretică  şi aplicaţii practice,individual si pe echipe
 
Pentru recunoașterea competențelor și absolvirea cursului, cursanții vor susține un examen ce constă într-o probă teoretică, una practică și prezentarea unui proiect. În urma absolvirii acestui curs, participanții vor primi Certificatul de Somelier recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educației si acreditat de A.N.C.

Cursul de somelier se desfășoară la sediul Winetaste School din Bucuresti, Strada Matei Basarab, nr.100, bloc 85, parter, Sect 3.


Taxa de participare la curs este de 2.200 lei . Cursul se desfășoară pe parcursul a 180 de ore de teorie si practica.
Aceasta include acoperirea costurilor legate de fişele de lucru, materialele informative pentru curs, materiile prime și echipamentele pentru aplicaţii practice (degustări), examinarea finală şi eliberarea certificatului de absolvire însoţit de suplimentul descriptiv.
 
Dosarul de înscriere cuprinde următoarele documente:

 • Fișa de înscriere completată și semnată
 • Copie CI
 • Copie CV
 • Copie Certificat nastere
 • Copia documentului care atestă plata taxei de curs
 • Adeverința de sănătate eliberată de medicul  de familie.

Numărul maxim de participanţi la curs este de 15 de persoane.
Înscrierile se fac în ordinea primirii fișelor, până la completarea locurilor.

Persoanele interesate vor trimite documentele necesare înscrierii la:

 • email: sergiu_nedelea [at] winetaste. ro
 • FORMULAR INSCRIERE
 • Telefon informatii
  0722 220 114